Braziliaanse familie

Alles over de familie in een relatie met een Braziliaanse vrouw

Wie een Braziliaanse vrouw trouwt, trouwt ook met haar familie. Familiebanden zijn in Brazilië veel hechter dan in Nederland en je vrouw zal soms zelfs, als het nodig is, eerder kiezen voor haar familie dan voor haar echtgenoot. Op deze pagina zal het volgende besproken worden:

Braziliaanse vrouwen hebben vaak een grote familie
Rekeningen betalen voor familieleden

Braziliaanse vrouwen hebben vaak een grote familie

Haar familie staat centraal, maar wie horen daarbij? Al snel blijkt dat de Braziliaanse familie behoorlijk wat uitgebreider is dan in Nederland. Ooms en tantes, neven en nichten, ze horen er allemaal bij. Vooral als je in Brazilië gaat wonen, zal je volledig worden opgenomen in je nieuwe Braziliaanse familie.

Dit kan gezellig en leuk zijn. Geboortes, verjaardagen, huwelijken, maar ook andere familiefeesten zoals de eerste communie en zelfs begrafenissen: het wordt allemaal uitbundig gevierd. Je kunt zo een fantastisch leven leiden in Brazilië, waarbij je je nooit verveelt en nooit eenzaam voelt.

Rekeningen betalen voor familieleden

Het volledig opgenomen worden in haar familie heeft ook een nadeel: het is lastig daarbij grenzen te trekken die voor jullie beiden aanvaardbaar zijn. Jij en je Braziliaanse vrouw zullen hier samen moeilijk uitkomen, ook als jullie beiden van goede wil zijn en de ander begrijpen.

Je begrijpt natuurlijk best dat er wat tegenover al die warmte en gezelligheid moet staan en dat is zo nu en dan betalen, maar tot hoever ga je daarin? De familie zal het gevoel hebben dat je vrouw ‘omhoog’ is getrouwd met een rijke echtgenoot en dat schept verplichtingen. Het is voor haar onmogelijk nee te zeggen tegen haar familie als er financieel een beroep op haar wordt gedaan.

Veel Brazilianen zijn bijvoorbeeld slecht verzekerd tegen ziekte en als een nichtje of neefje in het ziekenhuis belandt, zal je vrouw geneigd zijn voor de behandeling te betalen. Maar de familie is groot, dus dit kan een nooit stoppende stroom aan verzoeken worden, waarbij jij je na verloop van tijd volledig kaal geplukt voelt.

Dit kan een bron van ruzie zijn, maar het is feitelijk geen slechte opzet van je vrouw, het is gewoon zo dat de familie groot is en de problemen talrijk zijn en dan wordt er een beroep op iedereen die kan bijdragen gedaan. Jij bent hun verzekering en mede daarom zijn ze zo aardig tegen je.

Jullie kunnen ook in Nederland gaan wonen. Dat kan een oplossing zijn om afstand tot haar familie te bewaren. Dan gaan jullie feitelijk een Nederlands gezinsleven leiden: minder gezelligheid maar ook minder financieel getrek. Maar je vrouw zal haar familie heel erg missen en wil het liefst vlak naast haar moeder blijven wonen.

Ze zal veel moeite hebben zich op haar gemak te voelen in Nederland. Dus misschien moet je het er maar voor over hebben: jij bent getrouwd, woont in dat fantastische land en heb er een grote familie bij gekregen en daar betaal je voor.

Lees ook:

Braziliaanse vrouwen, werelds mooiste vrouwen

Hoe is het om een Braziliaanse vrouw te hebben

Het ontmoeten van een Braziliaanse schone op vakantie

Online daten met Braziliaanse vrouwen

[Totaal: 10   Gemiddelde:  3.4/5]