Braziliaanse vrouw

Informatie over een relatie met een Braziliaanse vrouw

Een Braziliaanse vrouw en een Nederlander kunnen goed bij elkaar passen. De culturen verschillen niet zo heel veel van elkaar. Maar de duidelijke rolverdeling in Brazilië tussen mannen en vrouwen maken dat het vaak goed matcht. Om elkaar te leren kennen kan online daten een goede eerste stap zijn.

Daarna is het zaak de kennismaking te verdiepen door elkaar in Brazilië te ontmoeten en ook haar familie en haar cultuur te leren kennen. Want wie trouwt met een Braziliaanse vrouw, trouwt ook met haar familie en haar cultuur. Eenmaal getrouwd, kun je een fijn huwelijk hebben, zeker als je in Brazilië blijft wonen, waar je vrouw zich op haar gemak voelt. Uiteraard is het ook mogelijk in Nederland te gaan wonen en haar bij jouw leven te betrekken. Op deze pagina zullen we het volgende bespreken:

De bruiloft met een Braziliaanse vrouw
Het gezinsleven wanneer je met een Braziliaanse vrouw getrouwd bent
Een Braziliaanse vrouw is de baas in het huishouden
De kleding wordt verzorgt door jouw Braziliaanse vrouw
Uiterlijk vertoon en luxe

De bruiloft met een Braziliaanse vrouw

Een Braziliaanse trouwerij is een groot feest. In elk geval hoort de hele familie van beide zijden aanwezig te zijn. De bruid en bruidegom zien er perfect uit, evenals de familie en alle gasten. Dan blijkt vaak al snel het verschil tussen Nederlandse en Braziliaanse kledinggebruiken: jouw Nederlandse familie steekt waarschijnlijk maar armoedig af bij je perfect geklede en opgemaakte Braziliaanse schoonfamilie.

Een Braziliaanse trouwerij is daardoor wel bijzonder duur en de man betaalt. Daar staat tegenover dat de cadeaus ook overdreven duur zijn, dus je moet goede afspraken maken dat je cadeaus krijgt die je echt wilt hebben.

Het gezinsleven wanneer je met een Braziliaanse vrouw getrouwd bent

Eenmaal getrouwd, wordt de rolverdeling tussen jullie duidelijk: jij bent de man, zij is de vrouw. Samen zijn jullie een koppel naar de buitenwereld toe. Ieder van jullie heeft zijn eigen leven, eigen vrienden, eigen hobby’s en gaat voor een groot deel van de tijd zijn eigen gang. Je vrouw zal zich niet intensief met het doen en laten van jou bemoeien en zelfs overspel zal ze oogluikend (soms!) toestaan zolang de buitenwereld er niets van ziet. Daar staat tegenover dat ze ook geen bemoeienis wil met wat zij gedurende de dag uitspookt.

Een Braziliaanse vrouw is de baas in het huishouden

Het huishouden is het domein van je Braziliaanse vrouw en jij hebt je daarmee niet te bemoeien. Het is de taak van de vrouw om ervoor te zorgen dat het huis schoon en opgeruimd is. Het huis is er niet alleen voor je eigen gezin, maar ook en vooral om aan anderen te laten zien hoe goed het gezin het doet. Comfort is dus minder belangrijk dan hoe het eruit ziet.

Ze kiest daarom vaak voor een inrichting die gemakkelijk te onderhouden is: een gladde vloer, gladde meubels en weinig rommel. Waarschijnlijk is het helemaal niet je smaak: teveel glim en glans, te weinig comfort. Je mag meepraten, maar de inrichting van jullie huis ziet een Braziliaanse vrouw als haar taak. Jouw favoriete zachte bank waar helaas in de loop der tijd een paar vlekjes op gekomen zijn, vervangt ze op een dag zonder het je te zeggen door een harde leren bank die goed schoon te houden is.

De kleding wordt verzorgt door jouw Braziliaanse vrouw

Ook is het haar taak dat alle gezinsleden er goed uitzien. De uitstraling van haar gezin en huishouden is haar trots. Andersom, als gezinsleden er onverzorgd bijlopen, wordt dat haar aangerekend en voelt ze dat ze tekort is geschoten in haar taak. Je vrouw zal zich daarom intensief met jouw kleding bemoeien.

In het algemeen kleedt de Nederlandse man zich te slonzig naar haar oordeel. Al snel zal ze de aankoop van jouw garderobe op zich nemen. Ook zal ze kleding die ze niet vindt kunnen, zoals een vale jeans of een slobberig T-shirt, zonder overleg weggooien. Jouw garderobe is immers haar taak.

Zodra jullie kinderen krijgen, gaat ze helemaal los. Kleine meisjes kleedt ze als prinsesjes in feestelijke jurkjes en kleine jongetjes wil ze het liefst kleden als mini-mannen, inclusief stropdasje.

Uiterlijk vertoon en luxe

Het is jouw taak jullie huis en gezin financieel te onderhouden. Daar hoort dan ook een mooie auto bij en zo nu en dan een luxe vakantie. Je zult je vrouw niet snel enthousiast krijgen over een wandelvakantie met een rugzak op de rug waarin een trekkerstentje en twee slaapmatjes.

Ook wordt ze niet blij van een eenvoudige caravan op een Nederlandse familiecamping. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, want ook in Brazilië lopen vrouwen rond die helemaal niet doorsnee zijn. Maar de meesten doe je een groot plezier met een verblijf in een luxe hotel.

Lees ook:

Alles over Braziliaanse vrouwen

De familie van je Braziliaanse vrouw

Een Braziliaanse vakantie vriendin

De beste Braziliaanse dating site

[Totaal: 60   Gemiddelde:  3/5]